Burning Leaf i Čikine bombone probudili Studenjak

Čikine bombone

Čikine bombone; Foto: Arhiva

Posle zanimljive prve večeri Garage Fire! Campus festivala koje se može okarakterisati kao alternatvni rok i pank događaj, došao je na red drugi dan koji je bio pomešan različitim žanrovima. Moglo se naći za svakog po nešto, a to je pokazao i veći broj ljudi koji je bio prisutan sinoć. Gosti druge večeri bili su Burning Leaf i Čikine bombone.

Prvi na binu izašli su Burning Leaf  bend iz Pirota, koji je osnovan 2011. godine. Pre toga svirali su u različitim grupama, a spojila ih je zajednička ideja iz koje su proizašle autorske stvari. Njihova muzika se moze opisati kao groove sludge metal. Veče je započeto sa žestokim i brzim rifovima, a pevač benda Aleksandar Kostić je pozdravio sve prisutne. Publika je sedela na tribinama i ispijajući pivo slušala pažljivo.

Burning Leaf je bend koji je možda započeo sa sviranjem ne za šire mase, ali tu je brzina i energija koju proizvode, a isto to poseduju i sami članovi što se može najbolje uočiti na svirkama. Pakleno toplo veče postalo je još toplije kada su ispred bine prisutni počeli da pevaju, a bilo je i manjih šutki uz skakanje. Pevač koji se često žalio na vrućinu, bio je bez majice od samog početka izvođenja. Za njega se može reći i da je  održavao sve vreme komunikaciju sa publikom na duhovit način. Pred kraj njihove svirke pitao je da li volimo Panteru i na oduševljenje prisutnih odsvirali su njihovu pesmu I’ll Cast A Shadow, a tu je bila i pesma Bury me in smoke od grupe Down. Na listi pesama od sinoć našle su se i njihove pesme sa EP izdanja “Node Vol.1” i “Node Vol.2”.  Zadovoljni su otišli pozdravivši publiku uz izrečenu želju da se ponovo vide sa istom.

Posle Burning Leaf, sledi ubrzo drugi deo večeri koji je doneo nešto potpuno drugačije. Dok nas je prvi bend vratio u ’80. dolazi bend Čikine bombone (Grandpa Candys) koji nas vraća u zlatne pedesete i period Elvisa Presleya, tamo gde je sve i počelo. Bend je nastao u Beogradu 1998. godine, a za sve ove godina postojanja imaju četiri albuma i veliki broj svirki. Njihova muzika je pravi rockabilly i psichobilly. Sve u svemu, bili su pravo osveženje letnje večeri, a uz lepršave note svi su bili veselo raspoloženi, tako da i oni koji su ostali da sede nisu mirovali, mada većina je igrala uz muziku.

Na podužem spisku pesama koje su predstavili, našle su se obrade Sounds Like A Melody, House of the Rising Son, I Fought the Low, a publika je najviše bila obradovana obradom naše pesme Jesenje lišće. Poslednja pesma kojom su se i oprostili od publike bila je Vampirela.

Sinoćnim nastupom slušaoci su dobili dva u jednom, dobru svirku žestokog metala i romantični povratak u period početka rok muzike. Posle dva dana uz predstavljanje raznoraznih žanrova u Studentskom gradu, Garage Fire! Campus festival je završio uspešno svoje šesto izdanje po redu.

Ostavite komentar: