Brian Johnson podržao dobrotvornu akciju protiv demencije

Pevač i frontmen australijskog rok sastava AC/DC, Brian Johnson je odlučio da podrži dobrotvornu akciju koja se bavi lečenjem protiv demecije na teritoriji severoistočne Engleske.

Johnson je odlučio da stupi u kontakt sa organizacijom Sporting Memories Network, koja se nalazi u blizini omalenog gradića Thirska, u Severnom Jorkširu, nakon što je saznao da je gitarista iz njegovog benda, Malcolm Young oboleo od iste bolesti.

Sporting Memories Network upotrebljava priče iz sveta sporta da bi uključila u proces starije ljude, pogotovo muškarce, koji boluju od ove bolesti i uključi ih u grupe koje će unaprediti njihovo fizičko i psihičko stanje.

Čelni čovek dobrotvorne akcije, Tony Jameson-Allen je izjavio da je prezadovoljan odlukom pevača da je podrži s obzirom da čitavu akciju vodi svega dvoje ljudi. Takođe, pošto je neophodna finansijska podrška, čini se da bi Johnsonova odluka mogla biti ključna za dalji razvoj.

Zainteresovani mogu posetiti web stranicu ove dobrotvorne akcije i saznati mnogo više o njihovom radu.

Malcolm Young je trenutno podvrgnut intenzivnoj nezi u Australiji i nije bio deo snimanja novog materijala koji će se naći na novom albumu “Rock or Bust“.

Ostavite komentar: