brkovi

Bowie ugostio Jamesa Murphyja na albumu “★”

david bowie_blackstarRolling Stone intervju sa saradnicima Dejvida Bouvija dao je uvid u detalje muzičarevog novog studijskog izdanja “★” (Blackstar).

blackstarProducent albuma Toni Viskonti otkrio je da su on i Bouvi tokom pripreme albuma dosta slušali Kendrika Lamara i njegov album “To Pimp A Butterfly” i da su sa tog izdanja dobili većinu inspiracije da eksperimentuši sa novim zvucima i teksturama. “Završili smo sa ničim nalik tome, ali smo voleli činjenicu da je Kendrik bio toliko otvorenog uma i nije uradio linearnu hip-hop ploču. Nabacao je sve na nju i to je tačno ono što smo hteli mi da uradimo. Cilj, na mnogo, mnogo načina bio je da izbegnemo rokenrol”, rekao je Viskonti.

Originalno je prvi singl, naslovni, trebalo da traje 11 minuta ali zbog iTunes ograničenja od 10 minuta Bouvi je odlučio da ga skrati, ali nije želeo da singl i album verzija iste pesme budu objavljene u dve varijante, sa različitim dužinama, pa je originalna verzija potpuno odbačena.

Na dve od osam pesama na albumu svira Džejms Marfi iz LCD Soundsystema. On je trebalo da sa Viskontijem radi i na produkciji celog albuma, ali zbog drugih obaveza nije mogao da učestvuje potpuno. Pored njega na albumu svira i džez kvartet predvođen Donijem Mekaslinom koje je Bouvi pozvao u studio nakon što im je propratio nastup u jednom džez klubu. Saradnja između njih ostvarena je već na pesmi “Sue (Or in a Season of Crime)” objavljenoj prošle godine.

Novi album biće objavljen na Bouvijev rođendan 8. januara. Naslovnu numeru i spot pogledajte u nastavku:

Ostavite komentar: