brkovi

Bolesna Štenad sutra u novosadskom “CK13”

Beogradski pankeri Bolesna Štenad održaće koncert u petak, 20. februara u novosadskom Omladinskom centru CK13 uz podršku bendova Tetrapank i SNB (Skupljeni na brzinu).

Koncert je zakazan za 22 časa, a ulaznice po ceni od 300 dinara mogu se kupiti na veče koncerta na ulazu u klub.

“Posle mikroplanetarnog uspeha prvog albuma i hita “Infostan”, Štenad spremaju drugi album dajući svima do znanja da su tu da ostanu i strpljivo čekaju da se nekom smrkne verujući u staru poslovicu – Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane!”, prenosi član benda Lama. Inače, najnoviji spot grupe Bolesna Štenad, „Život je lep“ našao se na mnogim regionalnim top listama, dok je aktuelni singl „Pank nije umro“ više nedelja u samom vrhu radijske top liste „Diskomer“ gde je jedno vreme proveo i na prvom mestu.

Tetrapank je novosadski punk’n’roll bend, koncertno aktivan od 2005. Inspiraciju pronalaze u energiji i stavu izvornog panka i čvršćeg rokenrol zvuka, ali i u new wave senzibilitetu. Šira javnost je imala priliku da ih upozna na kompilaciji Neki noviji klinci (PGP-RTS 2007) gde se bend predstavio pesmom „Lepa profina kći“.

SNB (Skupljeni na brzinu) osnovan je 1995. godine u banatskom mestu Novi Kneževac. Prvi album (sa 12 autorskih pesama) pod nazivom “Provincijalna urbanizacija” objavili su 2000. godine za nezavisnu izdavačku kuću „You Against Me Records“ iz Novog Sada. Sa pesmom „Ska“ predstavljeni su na kompilaciji Ska Factor Positive izdatoj u Sloveniji 2003. godine na kojoj se nalaze ska bendovi iz čitavog regiona. Od nastanka benda do danas dolazilo je do promena članova i nekoliko kraćih pauza u radu, ali je suština ostala ista: energično, kratko i jasno.

Ostavite komentar: