Boa i Mizar vraćaju osamdesete u Zagreb

MizarProjekat pod nazivom OSAMDESETE – slatka dekadencija postmoderne čija je okosnica istoimena izložba u prostoru Hrvatskog društva likovnih umetnika, trajaće od 10. aprila do 10. maja, a u okviru te manifestacije u zagrebačkoj Tvornici kulture biće održana dva nastupa kultnih sastava i to 11. arila Boa, odnosno 16. aprila Mizar.

Bend Boa formiran je 1979. godine. Njihovo stvaralaštvo nastalo je pod uticajem muzičara kao što su Peter Gabriel i David Bowie. Set lista najavljena za predstojeći zagrebački koncert sadržaće pesme sa njihova tri studijska albuma objavljena tokom osamdesetih, pa će tako posetioci biti u prilici da čuju stvari poput “Tako lijepa”, “Jer ljubav je”, “Milion” i ostale. Sadašnju postavu čine jedini originalni član benda Mladen Puljiz – vokal, zatim Zvonimir Bučević Buč – bas, Darko Braje – klavijature, Slavko Remenarić – gitara i Mladen Malek – bubanj.

U prodaji će se naći samo 250 ulaznica koje se mogu kupiti u Tvornici i na svim prodajnim mestima Entrio po ceni od 45 kuna, a na dan koncerta iznosiće 55 kuna.

Makedonski sastav Mizar osnovan je 1983. godine u Skoplju. U dosadašnjoj karijeri objavili su sedam studijskih albuma. Njihova muzika bi se najpribližnije mogla opisati kao spoj makedonskog etno zvuka i gothic rocka, a poslednji album iz 2010. godine “Детето и белето море” uradili su u saradnji sa muškim horom Harmosini koji izvodi vizantijsku duhovnu muziku. Ulaznice za njihov nastup mogu se nabaviti po ceni od od 70 kuna, odnosno 80 kuna na dan koncerta. Dva dana posle zagrebačkog koncerta, makedonski sastav nastupiće i u beogradskom “Božidarcu”.

 

 

 

Ostavite komentar: