brkovi

Black Planet Records raspisali konkurs za četvrtu kompilaciju “Balkan Under The Radar”

balkan_underNakon uspešno realizovana prva tri godišnja dela kompilacije underground muzike “Balkan Under The Radar” i desetina hiljada preuzimanja, Black Planet Records, izdavačka kuća iz Niša, organizuje konkurs za četvrto izdanje.

Kompilacija “Balkan Under The Radar” ima za cilj otkrivanje zanimljivih imena uglavnom iz Srbije, ali i iz ostalih zemalja sa prostora ex-yu. Pored bendova i pojedinačnih muzičara na kompilaciji će moći da učestvuje bilo koji solo umetnik, projekat ili bend koji se uklapa u koncept muzike koju objavljuje “Crna Planeta”.

Uslovi za učešće na konkursu za “Balkan under the Radar: vol 4.” su sledeći:

  • da je traka neobjavljena do sada
  • da nije duža od 15 minuta
  • da se uklapa u okvire alternativne / nekonvencionalne (nesvakidašnje) muzike, bez obzira na žanr
  • da je izvođač sa prostora bivše Jugoslavije/Balkana

Kompilacija će biti izdata na limitiranom tiražu CD-a (DIY), koji neće biti na prodaju, i kao free download na bandcamp stranici. Ovo je neprofitna DIY priča, bez ugovora, bez uzimanja prava na muziku već se realizuje samo iz ljubavi prema muzici, međusobne podrške i zbog spajanja ljudi sličnih razmišljanja. Bez obzira što je ovo kompilacija nepoznate muzike, mnoge relevantne muzičke face supodržale ovaj projekat pesmom.

Trake šaljite na b.planet.records@gmail.com. U obzir dolaze private streaming linkovi ili download u MP3 192kbs+ formatu. Poželjno je staviti ko ste, odakle dolazite, i ime benda (projekta). Rok za slanje je 1.6.2016.

Ostavite komentar: