brkovi

Belgijski Triggerfinger u Beogradu i Zagrebu

TriggerfingerBelgijski rok trio Triggerfinger po prvi put dolazi u Beograd, u kultni klub Barutana (Donji grad, Kalemegdan), 3. jula u sklopu velike evropske turneje na kojoj već drugu godinu zaredom promovišu aktuelni album By Absence Of The Sun. Dan ranije sviraće u Zagrebu, u Tvornici kulture.

Triggerfinger su proboj na scenu počeli sa istoimenim debitantskih albumom iz 2004. godine, a njihov zvuk mlađa publika poredi sa grupom Queens Of the Stone Age, a starija sa grupom Led Zeppelin. Usledili su studijski albumi “What Grabs Ya” iz 2008. i “All This Dancin’ Around” iz 2010. godine koji su učvrstili popularnost benda u rodnoj Belgiji, ali i Holandiji.

Ali niko nije mogao predvideti koji će uspeh Triggerfinger postići sa obradom pesme Lykke Li “I Follow Rivers“ koja je postala radijski hit i zasela na prva mesta top lista u Belgiji i Holandiji. Bend se tako otisnuo na uspešnu evropsku turneju, nakon koje su se povukli i počeli raditi na novim stvarima.

Produkt toga je aktuelno studijsko izdanje “By Absence of the Sun” objavljen 2014. godine na kome rok trio, ogoljen na vokal, bas, gitaru i bubnjeve, kroz muziku zaziva duh sedamdesetih, portretira bluz, moderno i buku. Tako su “Perfect Match“ i “Black Panic“ stvari nabijene elektricitetom, dok intimnije pesme poput “Splendor In The Grass“, “Halfway There“ i “Trail of Love“ prikazuju osećaj gubitka.

Basista Pol fon Brajštehem (Paul Van Bruystegem), bubnjar Mario Hosens (Mario Goossens) kao i pevač i gitarista, harizmatični Ruben Blok (Ruben Block) imaće priliku da u prelepom ambijentu Beogradske tvrđave odsviraju repertoar sa sva četiri studijska albuma.

Ulaznice su u prodaji od danas za beogradski koncertpreko EVENTIM mreže, GIGSTIX-a, DD Tickets-a kao i u Felix Shopu (TC Sremska). Promo cena je 1.000 dinara (ograničen kontigent), pretprodaja 1.200, a na dan koncerta 1.500 dinara.

Ulaznice u pretprodaji za zagrebački koncert iznose 60 kuna, dok će na dan koncerta iznositi 80 kn. Službena prodajna mesta su Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1, Aquarius CD shop, Varšavska 1, Dirty Old Shop, Tratinska 18 i www.entrio.hr.

Ostavite komentar: