brkovi

BeerYard festival po drugi put u zagrebačkoj Močvari


Jednodnevni festival koji spaja tri nezavisne scene – craft pivovare, street food i glazbu, BeerYard festival, u svojem drugom izdanju održat će se 2. rujna u velikom dvorištu Močvare, na istoj lokaciji na kojoj su prošle godine započeli #DoživiHmelj priču.

Potaknuti sjajnim prošlogodišnjim komentarima, kako posjetitelja, tako i pivara, ove godine nastavljaju širiti priču, dovode strane pivovare i veći broj domaćih, pouzdanije street food objekte i odlične, široj publici relativno nepoznate, nezavisne bendove različitih glazbenih žanrova.

Od organizatora saznajemo: “Sa zadovoljstvom možemo reći da Hrvatsku i dalje trese craft groznica jer se broj ljubitelja craft piva povećava, a ponuda domaćih craftova je sve obilnija, ili kako je nedavno rekao Miroslav Šuvak iz Nove Runde za 24 sata: Craft scena u Hrvatskoj brutalno raste, a ono što me oduševljava je što su i manje sredine Hrvatske prihvatile craft. Zagreb je i dalje centar crafta, a od Vinkovaca pa do Dubrovnika postoje pivovare i poboljšavaju lokalnu pivsku ponudu. Ista stvar se, srećom, događa i u susjednim zemljama, što je samo plus cijelom craft pokretu na ovim prostorima.”

Najveća novost ove godine je da nas očekuju gostovanja stranih pivovara. Naglasak je na Španjolskoj od kuda će ugostiti njih četiri, dok je peta pivovara iz Finske, a svi predstavnici pivovara će osobno prisustvovati festivalu, sudjelovati u panelima i odgovarati na pitanja posjetitelja. 17 domaćih pivovara je trenutno potvrdilo dolazak, što znači da nas ove godine očekuje preko 20 craft pivovara na festivalu.

Neke od domaćih pivovara koje ove godine sudjeluju su poznate već od prošle godine: Zmajska pivovara, Varionica, Medvedgrad i Nova Runda su prve pivovare koje najavljuju, ostale pivovare će biti poznate u skorijem razdoblju, a najavljuju i 10-ak ekskluzivnih piva koja će po prvi put biti točena na BeerYard festivalu. Od stranih pivovara kao prvo ime najavljuju finsku Sori Brewery, poznatu po tome da svoje pivo proizvode u Estoniji, a u crowdfunding kampanji su skupili 500.000€ za pokretanje vlastite pivovare.

I ove godine, uz craft pivovare, predstavit će se i craft pubovi Craft Room, Hop In i All In koji će, između ostalog, za tu priliku točiti piva koja se prethodno još nisu pila u Hrvatskoj.

Unatač prošlogodišnjem otkazivanju pojedinih objekata, ponudu hrane ove godine planiraju poboljšati s tri street food objekta koja su već potvrdili svoj dolazak, a kao prvog najavljuju Rocket Burger Grill iz Zagreba.

Glazbeni dio festivala ni ove godine neće zakazati, svi koji su bili prošle godine sjećaju se odličnih prošlogodišnjih nastupa Magula, Kraj Programa, ESC Lifea i Muscle Tribe Of Danger And Excellencea, tako da će četiri domaća benda i ove godine, počevši od 19:00 sati, zaključiti program 2. BeerYard festivala. Imena će uskoro biti objavljena.

Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 40 kuna, a na dan festivala, ukoliko ih uopće ostane, 50 kuna. Prodajna mjesta:
Rockmark, Berislavićeva 13
Dirty Old Shop, Tratinska 18
Hop In, Dubravkin put 3
Broom Bar, Opatovina 17
Caffe bar Horvati, Rudolfa Bićanića 12

Ostavite komentar: