Becku Grammy nagrada za album godine; pogledajte sve pobednike

beck-grammy-1Najveće iznenađenje sinoć održanih Gremi muzičkih nagrada je ona u kategoriji za najbolji album u 2014. godini koja je pripala Beku Hansenu i izdanju “Morning Phase“.

Ovo priznanje za alternativnog rok umetnika najmanje se dopalo egocentričnoj zvezdi Kanje Vestu koji je prilikom primanja svoje nagrade prokomentarisao: “Znam samo da ako Gremi želi da im dolaze pravi umetnici, da treba da prestanu da se igraju sa nama. Mi nećemo da se igramo više sa njima. A Bek treba da počne da ceni umetnost i trebalo je da da svoju nagradu Bijonse.” Svima koji prate Gremi nije prvi put da repera vide u ovakvom izdanju, jer je već jednom, takođe zbog Bijonse izleteo na binu i prekinuo govor Tejlor Svift.

beck-grammy

Beck sa nagradom

Nagrade za snimak i pesmu godine pripale su mladom muzičaru Semu Smitu za pesmu “Stay With Me“. Ironično, nedavno je Smit pristao na van-sudsko poravnjanje sa muzičarem Tomom Petijem zglob plagijarizma pomenute pesme, te će Smit svu zaradu od ove numere davati Petiju. Smit je ujedno nagrađen i za najboljeg novog muzičara i najbolji pop album (“In The Lonely Hour“).

Najbolji solo izvođaš je Farel Vilijams sa pesmom “Happy“, najbolji tradicionalni pop album imaju Toni Benet i Lejdi Gaga sa “Check To Check“.

U kategoriji rok muzike Džek Vajtova pesma “Lazaretto” je najbolje rok izvođenje, dok je najboljom rok pesmom proglašena ParamorovaAin’t It Fun“. Bek je logično nagrađen i za najbolji rok album, a za najbolji alternativni rok album St.Vincent sa istoimenim izdanjem. Najbolje metal izvođenje imao je bend Tenacious D (“The Last In Line“).

Kompletnu listu dobitnika i nominovanih pogledajte na sajtu Grammy-a.

Ceremonija je obilovala i odličnim nastupima. Izdvaja se zajedničko izvođenje pesme “FourFiveSeconds” od strane Pola Mekartnija, Rijane i Kanje Vesta. Zatim, Hozier sa pesmom “Take Me To Church” kome se u izvođenju ovog hita pridružila Eni Lenoks da bi zajedno izveli i obradu “I Put A Spell On Me“.

Ostavite komentar: