brkovi

Battleme u Domu omladine Beograda predstavljaju novi album


Battleme ushićeno najavljuju svoju novu ploču, “Cult Psychotica“, koja će biti objavljena 6. oktobra pod etiketom izdavačke kuće El Camino Media i održaće koncert 20. oktobra u Domu omladine Beograda, sa početkom u 21 čas.

Cult Psychotica je glas“ kaže frontmen Matt Drenik koji je nove pesme napisao tokom prvih nekoliko meseci predsedničkih izbora u Sjedinjenim Američkim Državama 2016. godine. Bend je deset novih numera većinom snimio uživo u periodu od nedelju dana u Drenikovom Get Loud studiju u Portlandu. Krajnji rezultat je zaista majstorska reakcija na trenutno stanje u svetu, ili kako sam Drenik kaže: „pravovremeno razmišljanje o našoj slomljenoj realnosti“. Uz vesti o novom izdanju, bend je uzbuđen da najavi i veliku evropsku turneju ove jeseni na kojoj će upravo promovisati novu ploču.

Drenikov pristup na albumu “Cult Psychotica” je preispitivanje Američke psihe u ovim nesigurnim vremenima, ali bez otvoreno politički angažovanih pesama. Umesto toga, da bi oslikao distopiju u kojoj živimo, on koristi konceptualni pejzaž heroja i gubitnika, obmanutih istina i teorija. Prva numera na albumu, „No Truth“, od starta postavlja određeni ton, proglašavajući da tamo nema istine za vas („there aint’ no truth for you“), dok pesma „Bitch Blues“ dokumentuje zemlju u neredima. Deset numera na “Cult Psychotica” ploči omaž su tečnom i ponekad morbidnom snu koji se vrti oko Drenikove vizije urbanog američkog pejzaža koji vode lažovi i varalice, kulminirajući u cvatu pesme „Lowlife“.

Ranije ove godine Drenik se vratio svojim solo akustičnim korenima sa izdanjem “Live at Cactus Café”, koje čini kolekcija pesama sa nastupa u Drenikovom rodnom gradu Ostinu.

Ulaznice se mogu kupiti preko EVENTIM mreže po pretprodajnoj ceni od 800 dinara. Na dan koncerta cena ulaznice iznosiće 1000 dinara.

Ostavite komentar: