brkovi

Bas i Stega u pančevačkom Apolu

U subotu, 18. novembra u Apolo dvorani će se održati koncert povodom 6 godina postojanja benda Bas i Stega. Ovom prilikom sa bendom će nastupiti kao gosti bivši basista i večni prijatelj benda Miroslav Sekulić Bata i Sanja Ugrčić kao vokal na novom singlu Ankara. Kao specijalni gosti nastupiće bend Sardinelli iz Mađarske kao i predstavnik eksperimentalnog i ambijentalnog žanra Sava Marinković
Sastav Bas i Stega nastao je u Avgustu 2011. godine. Originalnu postavu cinili su Siniša Stupar (bubnjevi), Miroslav Sekulić Bata (bas), Stevan Đorđevic (gitara/prateći vokal) i Dragan Vlajić Gale (gitara/vokal). Ime je nastalo igrom reči i spajanjem početnih slogova imena članova: Ba (Bata), Si (Siniša), Ste (Steva), Ga (Gale).
Muzika koju Bas i Stega izvodi je uglavnom instrumentalna i mešavina je više muzičkih pravaca koji uključuju Dub, Funk, Post Rock i Jazz i mnoge druge. Zasniva se na stabilnim ritmovima koji su podržani razigranim bas linijama. Sve je obojeno psihodeličnim zvukovima isprepletanih gitara i syntha. Učesnik je mnogih muzičkih festivala a i pobednik “46. Zaječarske Gitarijade” i “Šumadijskog demo festa” u ranoj fazi benda. Iza sebe ima nekoliko izdanja: 2012.-EP “Ustaj sad!”, 2015.- Album Nova Stvar koji sadrži devet pesma i snimljen je u studiju “3×2” u Pančevu i singl “Ankara” iz 2017. godine.Bas i Stega na svojim nastupima širi pozitivnu energiju i ljubav prema muzici. Sastav čine:
Siniša Stupar (bubnjevi)
Stevan Đorđević (bas)
Dragan Vlajić Gale (gitara/vokal)
Marina Grujić (synth).

Sava Marinković je muzičar iz Srbije. Svira matično gitaru i svirao je u raznim bendovima i projektima. Ali na svom solo materijalu i nastupima okrenuo se ka eksperimentalnom pristupu ambijentalne muzike, minimalizma i slobodne improvizacije.
Za ovu priliku hipnotični zvuci sporim razvijanjem vodiće slušaoca na sonično putovanje kroz improvizovane LIVE setove.

Početak događaja je najavljen za 22 h, a cena karte je 200 dinara.

Ostavite komentar: