brkovi

“Balkan stars” Brkovi napunili novosadski Quarter

Brkovi

Foto: Stefan Savić

Zagrebački punk-folk wellness sastav, Brkovi nastupio je prethodne noći u Novom Sadu, na opštu radost 750 fanova u prepunom klubu “Quarter”. Povod je bila promotivna turneja za novi album „Pizda materina“ u okviru koje će Brkovi nastupiti još u Šibeniku, Zagrebu, Valpovu, Nišu, Beogradu…

BrkoviKoncert je više podsećao na festivalski nastup nego na promociju albuma. Dok su na promotivnim turnejama drugih bendova reakcije publike obično više naklonjene starim, poznatim pesmama na sinoćnjem koncertu se na samom početku zaorilo „Što sam bolji prema svima, to sam manje draži njima…“, što pokazuje da je publici bilo potrebno izuzetno malo vremena da odlično prihvati novi album, koji je izašao pre nešto više od mesec dana. Dvočasovni nastup na kom su se Brkovi zajedno sa publikom prošetali kroz diskografiju počeo je u 22:30. Posetioce koji su stigli posle 22h čekao je dug put probijanja do prvih redova Quartera, koji odavno nije bio tako popunjen.

Nakon naslovne pesme za poslednjeg albuma usledile su „Nisi me bila vrijedna“, „Ornela“, „Mala“ „Skupe bombonjere“ praćene odličnom komunikacijom između publike i pevača Shamso 69, koji je u pauzama davao odlične uvode u pesme njihovim kraćim i zanimljivim pojašnjenjima, kao i povremenim akrobacijama drugih članova benda tokom svirke. Naravno Brkovi ne bi bili to što jesu da se na sceni nisu pojavili u tipičnoj treš-glem odevnoj kombinaciji helanki, majica sa tigrovima, kožnih pantalona i obaveznim kajlama oko vrata, kraće rečeno – Skid Row na seoskoj proslavi stil.

BrkoviTokom izvođenja hitova „Tolerancija“, „Ne želim da budem OK“, „Kurvo prokleta“, bend je dovodio publiku u apsolutni delirijum u kom je čitav Quarter postajao jedna ogromna šutka, od prvog do poslednjeg reda. Istina je da su Brkovi počeli najpre kao pankerski sastav, ali ih je u međuvremenu prihvatio širi krug slušalaca pa je tako publika bila izuzetno šarenolika kada je u pitanju i starosna dob i imidž. Nakon regularnog dela koncerta bend se dva puta vraćao na bis tokom kojih su izveli i dve obrade narodnjaka, pesme „Zabranjena ljubav“ i „Naša mala zemlja“ tokom koje je zavladao potpuni haos u publici.

Brkovi su koncert završili oko 00:30 sa pesmom „Samac“, zahvalivši se prisutnoj publici i prijateljima na „Vraćenoj vjeri u ljubav i prijateljstvo“. Nakon dva sata svirke i dva bisa teško da je bilo nezadovoljnih u publici. Kao što i sami kažu u pesmi „Balkan star“, Brkovi možda jesu postali zvezde, ali to u njihovom slučaju znači samo još više publike i energije na nastupima, što je sasvim jasno iz svakog njihovog nastupa na ovoj turneji, koji je po pravilu rasprodat.

Brkovi

Ostavite komentar: