Bajaga i Instruktori ponovo na vinilu

 bajaga

Posle dve decenije, novi album Bajage i Instruktora, Daljina, dim i prašina biće objavljen na vinilu u limitiranom broju.

Vinilni LP Daljina, dim i prašina objavili su kompanija Fidbox i promoterska kuća Long Play u ograničenom tiražu od samo 200 primeraka (180g vinyl high quality!). Ploča ima osam pesama a od CD-a se razlikuje samo po izostanku radio edit verzije pesme “Još jednom”.

Nekako mi je u glavi bila forma vinilnog albuma i kad sam pravio raspored pesama za ovaj CD. Kao ranije, kad smo gledali šta je A1, šta je B1. Tako mi je ‘Ako treba da je kraj’ odmah ‘zatvarala’ A stranu. Ako gledaš ovaj album, vidiš da sa devet pesama ima taman vremena koliko bi stalo maksimalno na LP. Album ‘Daljina, dim i prašina’ je rađen na retro način sa novim tehnologijom, i lepo je što izlazi i na vinilu“, kaže Momčilo Bajagić Bajaga.

Primerci albuma Daljina, dim i prašina su numerisani, a svaki primerak Bajaga je i potpisao.

Ploča se može naći u Beogradu u prodavnicama Jugoton (Nušićeva 27) po ceni od 2.400 dinara i Dallas Music Shop (TC Vulkan, Sremska 2) po ceni od 2.800 dinara, a može se i naručiti preko Fidbox fejsbuka pišući u inboks.

Ostavite komentar: