brkovi

Atomsko Sklonište u Beogradu sredinom maja

Na radost mnogih ljubitelja dobrog starog ex-YU roka, legendarno Atomsko Sklonište održaće koncert 12. maja Domu Omladine Beograda, pod okriljem organizacije MH Concerts.

Od svoga nastanka, davne 1976. godine u bivšoj Jugoslaviji, pa sve do današnjih dana, ovi veterani rok scene nisu prestali da važe za jedan od najjačih i najunikatnijih bendova ovdašnjih prostora. Već na samom početku svoje karijere čuveni Atomci postavili su visoke standarde kako zvuka tako i vizuelnog nastupa, te je već tada bilo jasno da je scena dobila nešto upečatljivo, novo i višestruko kvalitetno. Njihov jasan i tvrdokoran pacifistički stav, oštra i direktna kritika društva i sistema lansirali su bend u sam vrh ondašnje, ali i današnje umetničke avangarde, a njihovi vizionarski tekstovi, nažalost, danas su surova realnost i svakodnevica. Vreme je donelo i odnelo mnoge bendove, umetnike, stvaraoce u proteklim decenijama ali Atomsko Sklonište i dalje uporno opstaje i tvrdoglavo grabi dalje.

Da li je moguće bolje dočarati kompletnu pojavu Atomskog Skloništa nego kroz poruke koje nam šalju već duže od 40 godina. Jer, u “Vremenu horoskopa”, vrlo je važna temeljna “Mentalna higijena” da bi “Oni što dolaze za nama” mogli odlučno, “Na kraju stoljeća”, reći: “Ne cvikaj generacijo” jer “Za ljubav treba imat dušu”!

Ulaznice za ovu manifestaciju su u prodaji na prodajnim mestima Eventima od 27. februara i to:

– akcija: prvih 100 ulaznica 700din
– pretprodaja – 900din
– na dan koncerta – 1.200din

Ostavite komentar: