brkovi

Artan Lili, Ničim Izazvan i Treća Smena slave Dan mladih u Kruševcu

Artan LiliKruševac se pridružuje proslavi Međunarodnog dana mladih, 12. avgusta koncertom bendova Artan Lili, Ničim Izazvan i Treća Smena.

Kancelarija za mlade grada Kruševca petu godinu zaredom organizuje koncert povodom Međunarodnog dana mladih. Koncert se održava od 21čas na Trgu kosovskih junaka (plato ispred Doma sindikata).

“Nakon što smo prošlih godina na ovaj datum ugostili Marčela, S.A.R.S. i Speak Easy, ove godine, čast da nastupe ispred kruševačke publike imaju bendovi Ničim Izazvan, Artan Lili i Treća smena”, rekli su iz Kancelarije za mlade.

Koncert navedenih bendova je poklon grada Kruševca povodom Međunarodnog dana mladih.

Generalna skupština Ujedinjenih Nacija usvojila je 1999. godine Rezoluciju 54/120, kojom se prihvata preporuka Svetske Konferencije ministara zaduženih za omladinu i proglasila 12. avgust Međunarodnim danom mladih. Dan mladih je zamišljen kao dan kada je pažnja usmerena na probleme mladih širom sveta i kada se ukazuje na promene koje mladi čine u životu svoje zajednice, a u Srbiji se obeležava od 2007. godine, kada je osnovano Ministarstvo omladine i sporta.

Ostavite komentar: