Aretha Franklin na albumu obradila Adele (video)

aretha-franklin

Aretha Franklin, neoboriva “Kraljica soula”, objaviće dugo iščekivani novi studijski album “Aretha Franklin Sings The Great Diva Classics” 21. oktobra.

Uvodni singl novog albuma je obrada Adelinog modernog klasika,”Rolling In The Deep (The Aretha Version)”, ali kako mu ime kaže sa Arethinim pečatom (kraj pesme umiksan je sa Arethinim hitom “Ain’t No Mountain High”). Novo izdanje će se naći i na vinilu, ali kao ograničena edicija.

Arethini nenadpevljivi vokal uhvatio se u koštac sa klasicima takvih diva poput Barbre Streisand ( obrada pesme“People”), Gladys Knight (obrada pesme “Midnight Train To Georgia” ), Alicie Keys (“No One”), do  Glorie Gaynor(obrada čuvene “I Will Survive”) i Destiny’s Child(obrada  “I’m A Survivor”),samo da pomenemo neke.Poznata kao vešta pijanistkinja, Aretha je za potrebe obrade pesme The Supremes( “You Keep Me Hangin’ On”), sela za klavir.

Album vraća Franklinovu u okrilje Sony Music Entertainment,dok je kreativni direktor, Clive Davis, preuzeo ulogu koproducenta ne bi li doveo koncept ovog albuma do perfekcije. Angažovana je i grupa producenata A liste: Kenny “Babyface” Edmonds, André 3000, Harvey Mason, Jr., Terry Hunter i Eric Kupper.

Spisak pesama:

01. At Last
02. Rolling In The Deep (The Aretha Version)
03. Midnight Train To Georgia
04. I Will Survive (The Aretha Version)
05. People
06. No One
07. I’m Every Woman/Respect
08. Teach Me Tonight
09. You Keep Me Hangin’ On
10. Nothing Compares 2 U

Ostavite komentar: