Apokaliptični doompunk koncert MDME SPKR u zagrebačkoj Močvari

mdme-spkr
U nedjelju, 27. studenog, u zagrebačkom klubu Močvara nastupa londonski duo MDME SPKR.

Pjevačica benda, Lau, o kojoj će se sigurno još pričati, poručuje da ukoliko volite Steinbacka, filmove Gaspara Noe i Dead Kennedyse, da će vam se sigurno svidjeti i MDME SPKR i da obavezno dođete.

Erupcija novih mladih snaga ljevičarske rock scene u gradovima diljem svijeta, u Londonu je lansirala MDME SPKR 2014. godine. U listopadu te godine su izbacili prvi EP pod nazivom “Humanoid” koji su oduševljeno dočekali i kritika i kolege muzičari i publika i koji se odmah našao na Rough Tradeovoj listi Top 25 tjednih izdanja.

Ovaj moćni duo, pjevačica izvanrednog, ubojitog glasa MDME SPKR a.k.a. Laurie Battie a.k.a. Lau Betti na basu i James Innes sa zanimljivim, krajnje nepredvidivim izmjenama ritma na bubnjevima, imaju toliko nabrijan live nastup, sirove snage, no emocionalne krhkosti s dušom ovog vremena, ove generacije. Oni su DIY u pravom smislu riječi: sami su sebe stvorili, izgradili, oblikovali, snimili,objavili, organizirali si turneje, a Lau je i poznata kao DJ Pomponette. Tako su već su u proljeće 2014 bili na DIY turneji po Americi od jedne do druge obale, odradivši 12 izrazito bučnih gigova u 3 tjedna, a stage su dijelili s najboljim pripadnicima lokalne scene u Los Angelesu, Austinu, San Antoniu i New Yorku. Po povratku u Europu, bili su predgrupa najboljima: Sonic Jesus, Black Bombain, Radio Moscow, Lydia Lunch, Kid Congo, Big Sir, Bazooka, ostavljajući za sobom trag znoja i uzbuđenja.

Upad je 35 kuna.

Ostavite komentar: