brkovi

Antenat spotom za pjesmu “Bolivija” dočekuje 20. rođendan

Zagrebački bend Antenat ove godine slavi 20 godina djelovanja, što je proslavio izlaskom novog spota. Riječ je o spotu za pjesmu Bolivija, koja je nastala još u ranoj fazi benda.

Bend je samu pjesmu opisao kao elektronsku i instrumentalnu kompoziciju koja je nastala još davno. Bend ju je odlučio odsvirati na jednoj od proba za posljednji album “Izlet”, te je naposljetku na njemu i pronašla svoje mjesto. Uskoro je dobila i svoj tekst te je time u potpunosti oživjela.

Sam tekst za pjesmu nastao je pod dojmom “jedne lude, zamađijane, visinske zore, jednom prijelaznom bezvremenskom intervalu između noći i dana, negdje blizu tromeđe Bolivije, Argentine i Čilea. U okruženju u kojem, kako bi rekao M. A. Asturias, vladaju  vulkani bešćutni za ljudska zbivanja”, kažu dečki iz benda.

Sam spot ideja je autorice Nikoline Komljenović, koja se i pojavljuje u spotu, dok snimatelj Damian Nenadić potpisuje režiju spota. Atmosferu u spotu opisuju kao atmosferičnu, ali i pomalo mračnu, što savršeno dočarava ovu pjesmu pomalo netipičnog zvuka za Antenat.

Svoj okrugli, 20. rođendan, bend će dočekati u pripremi novog materijala, a tu je i veliki slavljenički koncert koji će održati 7. travnja u zagrebačkoj Tvornici Kulture.

Ostavite komentar: