Anathema na jesen u Domu omladine Beograda


Anathema i Alcest nastupaju u Domu omladine Beograda u ponedeljak, 23. oktobra. Engleski sastav Anathema dolazi u sklopu evropske turneje na kojoj promoviše album “The Optimist”

Ovo je premijerni nastup benda Anathema u Srbiji u punom sastavu (grupa je 2013. godine svirala kao trio u akustučnom izdanju).

Jedanaesti album “The Optimist” Anathema će objaviti 9. juna za izdavačku kuću Kscope, a na njemu je cenjeni sekstet iz Liverpula kročio na nove teritorije ambijentalnog i progresivnog rokenrola. Braća Daniel i Vinsent Kavanagh (Daniel & Vincent Cavanagh), koja predvode bend, zajedno su sa Džonom Daglasom (bubnjevi), pevačicom Li Daglas, basistom Džejmijem Kavanaghom i Danielom Kardosom (bubnjevi/klavijature) započeli snimanje albuma zimus u studiju Attica Audio (Donegal, Irska), a materijal je završen u studiju Castle Of Doom u Glazgovu sa producentom Tonijem Doganom (Mogwai, Belle & Sebastian, Super Furry Animals). Mastering izdanja urađen je u legendarnom Abbey Road studiju.

Alcest je francuski shoegaze sastav, započet kao solo black metal projekt Stephanea Pauta. Iza sebe imaju pet studijskih albuma od kojih je poslednji, “Kodama“, objavljen prošle godine.

Ulaznice su danas krenule u prodaju. Radi se o ograničenom kontigentu od 200 ulaznica koje najbrži obožavaoci mogu kupiti po promotivnoj ceni od 2.200 dinara na prodajnim mestima Eventima, Gigstixa, DD Ticketsa i u Felix Shopu (TC Sremska, I sprat). Regularna cena u pretprodaji iznosiće 2.600 dinara, a na dan koncerta 3.000 dinara.

Ostavite komentar: