brkovi

Amy LaVere i Will Sexton u Nišu, Zaječaru i Novom Sadu

Amy LaVere&Will SextonPre koncerta u Beogradu, Ejmi Laver i Vil Sekston nastupiće, 19. maja u niškom Feedbacku, dan kasnije u Omladinskom centru Zaječar i 23. maja u novosadskom Firchie Think Tank studiju.

Ejmi i Vil u Srbiju ponovo dolaze povodom promocije njihovog novog albuma “Hallelujah I’m A Dreamer”.

“Nesvakidašnjom mešavinom kantri folk muzike koja je najvernije prenela duh rodne Luizijane i odsečnim bluz ritmovima, Ejmi je uspela da, preko britkih stihova, ispriča određena poglavlja svog, ispostaviće se, zanimljivog života. Autobiografske pesme, uz koje je išla neižbežna priča, poput Stranger Me, Big Sister i Rabbit dobile su jak odziv od strane publike, i nije trebalo mnogo da se atmosfera u klubu podigne na veoma pozitivan nivo. Raspoložena publika je propratila svaki stih, a čak i nastatičniji par nogu nije mogao ostati miran pod uticajem veselih bas linija”, pisao je novinar Balkanrocka o prošlom koncertu u srpskoj prestonici.

Amy LaVere poseduje zavodljivi baršunasti glas kojim obara s nogu i tera vas da obratite pažnju na pesmu koja je, obično, neka zanimljiva priča. Ona je sitna, krhka i nežna, ali svoj ogromni instrument svira besomučnom žestinom poput kontrabasiste u nekom pankabili bendu. Njen rast, detinji izgled, lepota i boja glasa mogu vas navesti da pomislite kako ste suočeni sa jednim ranjivim, osetljivim bićem koje biste da zaštitite od nedaća koje vrebaju iza ugla. Međutim, ovoj džepnoj Veneri ne treba vaša pomoć. Ona još od ranih tinejdžerskih dana živi na putu i njena iskustva prevazilaze iskustva mnogih od nas.

Ulaznice za niš u prodjai su u Vintage šopu po ceni od 300 dinara. Na ulazu koštaće 400 dinara. Karte po pretprodajnoj ceni za Zaječar od 200 dinara mogu se kupiti u kafiću Omladinskog centra Zaječar, a na dan koncerta cena karte biće 300 dinara. Cena ulaznica za Novi Sad nije objavljena.

Ostavite komentar: