brkovi

“AM” Arctic Monkeysa najprodavaniji vinilni album ovog desetljeća

arcticThe Official Charts Company imenovao je najprodavanije vinile ovog desetljeća. Ploča Arctic Monkeysa “AM” najprodavaniji je album desetljeća, dok je najprodavaniji vinilni singl “Life On Mars” Davida Bowiea.

Arctic MonkeysIzdana 2013. godine, ploča Arctic Monkeysa “AM” najprodavaniji je album u vinilnom izdanju ovog desetljeća. Na tom albumu nalaze se većini dobro poznate pjesme, kao što su “R U Mine”, “Do I Wanna Know”, “One for the Road”, “Snap Out of It” i druge.

Osim albuma “AM”, na listi najprodavanijih vinilnih albuma nalaze se album Radioheada “The King Of Limbs”, Pink Floydov “The Dark Side Of The Moon”, album “Random Access Memories” Daft Punka i “The Endless River” Pink Floyda.

Prvo mjesto na listi najprodavanijih singleova u vinilnom izdanju zauzela je pjesma Davida Bowiea “Life On Mars”, izdana povodom njezine četrdesete godišnjice.

Drugo mjesto na listi najprodavanijih singleova zauzela je pjesma Beatlesa “Love Me Do”. Nakon nje, na listi su se našli singleovi Lady Gage i Beyonce “Telephone”, dvostruka singlica Paula Weellera “No Tears To Cry/Wake Up The Nation” te od Morriseya “Everyday Is Like Sunday”.

Također, Noel Gallagher’s High Flying Birds mogu se pohvaliti da u ovoj godini imaju najprodavaniji vinilni album i vinilni single. Riječ je o LP-u “Chasing Yesterday” i singleu “The Ballad Of Mighty I”.

Nova lista najprodavanijih vinilnih izdanja objavljuje se svake nedjelje u 19 sati na stranici Official Chartsa. Liste se rade kao odgovor na sve veću potražnju ploča, pošto je u 2014. godini kupnja ploča postala hit među dvadesetogodišnjacima. Sudeći po svemu, taj trend se nastavio i u ovoj godini.

Ostavite komentar: