AC/DC objavili novu pesmu i razotkrili novi album

ACDC

AC/DC su sa albuma “Rock or Bust” objavili prvi singl “Play Ball“, kao i omot i spisak pesama, čime su detalji albuma u potpunosti razotkriveni.

“Rock or Bust” izlazi 2. decembra nakon šest godina pauze, a na njemu će se naći 11 novih pesama. U pitanju je naslednik albuma “Black Ice” (2008) koji je debitovao na prvom mestu u 31. zemlji sveta i dostigao skoro osam miliona prodatih primeraka.

“Rock or Bust” snimljen je proleća ove godine u studiju Warehouse u Vankuveru. AC/DC su ponovo radili sa producentom Brendanom O’Brienom i toncem Mikeom Fraserom.

Počevši od 27. septembra, kanal Turner Sports pustiće kratki teaser novog singla, “Play Ball“, kao deo kampanje kojom se obeležava kraj ovogodišnjeg takmičenja američke bejzbol lige – MLB.

“Rock or Bust” će biti prvi  AC/DC album u karijeri dugoj 41 godinu, koji su snimili bez člana osnivača grupe, Malcolma Younga. Ranije ove godine, AC/DC su objavili saopštenje da će zbog bolesti Malcom uzeti pauzu. Na žalost, zbog prirode njegove bolesti, Malcom se povlači iz benda. Tokom buduće turneje kojom AC/DC planira da promoviše album “Rock Or Bust”, umesto Malcoma, sviraće njegov i Angusov nećak, Stevie Young. On je svirao ritam gitaru na albumu i pratiće bend na budućoj turneji.

Spisak pesama:

1. Rock or Bust
2. Play Ball
3. Rock The Blues Away
4. Miss Adventure
5. Dogs of War
6. Got Some Rock & Roll Thunder
7. Hard Times
8. Baptism By Fire
9. Rock the House
10. Sweet Candy
11. Emission Control

Ostavite komentar: