23. septembar proglašen danom Davida Bowiea u Čikagu

the next day

23. septembra biće otvorena izložba čija će glavna tema biti muzičar David Bowie u Muzeju savremene umetnosti u Čikagu. Izložba će nositi naziv “David Bowie Is“, a gradonačelnik Rahm Emanuel proglasio je taj dan danom Davida Bowiea.

U proglasu se navodi kako je Bowie “uticao i inspirisao milione obožavatelja širom sveta u poslednjih 50 godina”. Takođe, prozvan je kao “neosporna globalna ikona” sa karijerom koja je povezala kulture i vere i koja prevazilazi i ujedinjuje muziku, umetnost, modu i dizajn, kao i pozorišna pravila”.

Izlošba će trajati do 4. januara, a biće proslavljena sa još nekoliko propratnih dešavanja, čija će suština, opet, biti David Bowie. Naime, biće održana predavanja, koncerti, razni performansi, a među učesnicima će se naći Bryan Ferry, reditelj Todd Haynes, Kevin Barnes iz grupe Of Montreal. Među izvođačima koji će odati počast slavnom muzičaru biće i grupa Disappears, Jon Langford i Sally Timms iz grupe Mekons, kao i Bobby Conn, White Mystery, Tim Kinsella, ONO i the Lonesome Organist.

Film David Bowie Is Happening Now, dokumentarac o izložbi u kome učestvuje i Jarvis Cocker iz Pulpa, takođe će biti prikazan.

 

Ostavite komentar: